- Reaksiyon puanı
- 83
- Konu Yazar
BIST 100 Endeksi ve Piyasa Genel Görünümü
- BIST 100 endeksi, güne %0,21 düşüşle 9.494,13 puandan başladı ve günün ilk yarısında negatif bir seyir izledi. Endeksin 9.450 seviyesinin altına inmesi durumunda satış baskısının artabileceği belirtiliyor .
- Sektörel performans: Günün ilk saatlerinde en fazla kazandıran sektör %0,85 artışla tekstil ve deri olurken, en fazla değer kaybı %0,71 ile finansal kiralama ve faktoring sektöründe görüldü .
Şirketlerden Önemli Haberler
Sermaye Artırımları ve Yeni Sözleşmeler
- DITAS: Şirket, sermayesini 85 milyon TL'den %200 oranında bedelli olarak 255 milyon TL'ye yükseltmek için SPK'ya başvuruda bulundu .
- KONTR: Şirket, 2,97 milyar TL tutarındaki kazandığı ihale kapsamında BOTAŞ ile sözleşme imzaladığını açıkladı .
- SMRTG: Şirket, AKSEN ile 40,5 MW kapasiteli kurulacak GES için panel üretim ve tedarik anlaşması imzaladığını duyurdu .
Uluslararası Gelişmeler
- Çelebi Hava Servisi (CLEBI): Hindistan Sivil Havacılık Güvenlik Bürosu tarafından şirketin güvenlik izinlerinin iptal edilmesi üzerine, bağlı ortaklıklarının Delhi'deki imtiyaz sözleşmelerinin feshedilmesine ilişkin idari karara karşı Delhi Yüksek Mahkemesi'nde dava açıldı ve duruşma 21 Mayıs 2025'e ertelendi .
Pay Alım-Satım ve Geri Alım İşlemleri
- INVES: Şirket, paylarının geri alımı kapsamında 217,50 – 220,00 TL fiyat aralığından 8.469 adet pay geri aldı .
- PSDTC: HEDEF tarafından 1.033.230 adet pay 50,50 TL fiyattan alınırken, şirket sermayesindeki payı %13,92'ye yükseldi .
- PRZMA: Sibel Kuru Billurcu tarafından 12,79 - 13 TL fiyat aralığından 91.000 adet pay satıldı ve şirket sermayesindeki payı %2,90'a geriledi .
Küresel Piyasalarda Son Durum
- ABD borsaları: S&P 500 %0,39, Dow Jones %0,27 ve Nasdaq %0,18 düşüşle işlem gördü. Avrupa borsalarında ise Euro Stoxx 50 %0,54 artış kaydetti .
Özet
21 Mayıs 2025 itibarıyla Borsa İstanbul'da hisse senetleri, küresel piyasalardaki belirsizliklerin etkisiyle dalgalı bir seyir izliyor. Şirketlerin sermaye artırımları, yeni sözleşmeler ve pay alım-satım işlemleri yatırımcıların dikkatini çekiyor. Özellikle enerji ve teknoloji sektörlerindeki gelişmeler, önümüzdeki günlerde piyasa hareketliliğini etkileyebilir.