Sosyal Medya Kategorisi – Takipçi Kazan / Hizmet Sağlayıcı Siteler İçin Kurallar

Yönetici
Yönetim Kurulu Başkanı
Chairman of the Board
Reaksiyon puanı
81
Sosyal medya kategorisi altında açılan takipçi kazan, beğeni/izlenme artırma, sosyal medya hizmeti sunan site tanıtımları gibi konuların daha düzenli, güvenli ve forum politikalarına uygun şekilde yürütülmesi amacıyla aşağıdaki kurallar geçerlidir:

1. Zorunlu Bilgilendirme

Her hizmet tanıtımı içeren konu şu bilgileri içermek zorundadır:

• Site Adı ve Bağlantısı
  • Firma/Yetkili Adı (Varsa sosyal medya hesabı ile birlikte)
  • Destek İletişim Kanalı
  • Hizmet kapsamı: Takipçi / Beğeni / İzlenme / Yorum vb.
  • Kullanılan yöntem: Organik mi? Bot mu? API mi? (belirtmek zorunludur)

2. Yasal Sorumluluk

• Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı içerik, illegal yöntemlerle elde edilen takipçi/beğeni hizmeti yasaktır.
  • Kullanıcılardan sosyal medya hesap şifreleri isteyen siteler kesinlikle yasaktır ve derhal uzaklaştırılır.

3. Güvenlik ve Dolandırıcılık İncelemesi

• Forum yönetimi, kullanıcı şikayetleri ya da dolandırıcılık ihbarları doğrultusunda ilgili sitenin tanıtım konusunu askıya alabilir veya kaldırabilir.
  • Hizmet sağlayıcı dolandırıcılık yaparsa, hem tanıtım konusu hem de kullanıcı hesabı kalıcı olarak forumdan uzaklaştırılır.

4. Firma Olarak Kayıtlı Siteler

• Eğer hizmet sağlayıcı firma statüsündeyse, yukarıda belirtilen “Resmi Firma” başvuru sürecinden geçmeli ve rütbe almalıdır.
  • Aksi halde “firma temsilcisi” olarak davranamaz, sadece bireysel kullanıcı gibi işlem yapılır.

5. Sahte Yorum ve Yönlendirme Yasağı

• Tanıtım konularında sahte kullanıcı yorumları, çakma memnuniyet mesajları tespit edildiğinde konu tamamen silinir, kullanıcı uyarı alır.
  • Forumun genel güvenlik ilkelerini ihlal eden tüm içerikler için tek uyarı hakkı vardır, tekrarında uzaklaştırma uygulanır.

Bu kurallar, hem kullanıcı güvenliğini hem de forumun ciddiyetini korumak adına yürürlüktedir. Uymayan konular önceden uyarılmaksızın kaldırılır. Gerekli durumlarda kullanıcı hakkında yasal işlem başlatılabilir.