Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Güncel olmayan bir tarayıcı kullanıyorsunuz. Bu web sitesini veya diğer web sitelerini doğru şekilde göstermeyebilir. Yükseltmeli veya bir alternatif tarayıcı kullanmalısınız..
Web tabanlı uygulamalar, günümüz dijital dünyasında işletmelerin ve bireylerin önemli araçları haline gelmiştir. Ancak, bu uygulamaların geliştirilmesi ve kullanılması sırasında lisans ve hukuki hükümler büyük bir önem taşımaktadır. Bu makalede, web tabanlı uygulamalarda lisans türlerini, hukuki hükümleri ve bunların önemi üzerinde durulacaktır.
Lisans Türleri
Web tabanlı uygulamalarda kullanılan lisans türleri, yazılımın nasıl kullanılacağını ve dağıtılacağını belirler. İşte en yaygın lisans türleri:
Lisans Türü
Açıklama
Ticari Lisans
Yazılımın ticari amaçlarla kullanılmasını sağlar ve genellikle ücretlidir.
Açık Kaynak Lisansı
Kullanıcıların yazılımı özgürce kullanmasını, değiştirmesini ve dağıtmasını sağlar.
Kişisel Lisans
Yazılımın bireysel kullanım için lisanslandığı türdür.
Deneme Lisansı
Kullanıcıların yazılımı belirli bir süre boyunca ücretsiz denemelerine olanak tanır.
Eğitim Lisansı
Eğitim kurumları için özel olarak sunulan, genellikle indirimli veya ücretsiz lisanslardır.
Lisans Hükümleri
Lisans hükümleri, yazılımın kullanımına ilişkin kuralları belirler. Bu hükümler, kullanıcıların yazılımı nasıl kullanabileceği, dağıtabileceği ve değiştirebileceği konularında rehberlik eder.
Önemli Hükümler
Kullanım Hakkı: Yazılımın hangi amaçlarla kullanılabileceği.
Dağıtım Hakları: Yazılımın başkalarına nasıl dağıtılabileceği.